Üst
Connected One / Araştırma / Makale  / 2015 Yılında Dijital, Sosyal ve Mobil Trendler

2015 Yılında Dijital, Sosyal ve Mobil Trendler

We Are Social 2015’in sosyal ve dijital trendlerini irdeleyen ‘Digital, Social & Mobile in 2015’ raporunu yayınladı.

Türkiye’nin de yer aldığı raporda global rakamlara bakıldığında geçtiğimiz 12 ay içinde internet popülasyonun %1,6 artarken, aktif internet kullanıcıları sayısı %21 artış gösterdiği görülüyor. Aktif mobil sosyal medya kullanıcıları oranı ise %23 artmış olarak ortaya çıkıyor.

wrs

Dünya geneli internet penetrasyonlarına bakıldığında Türkiye’nin %49’luk penetrasyon oranı ile global ortalamanın (%42) üzerinde fakat 21.sırada olduğu görülüyor. %90’ın üzerindeki internet penetrasyonları ile ilk 3 sırada Kanada, Birleşik Arap Emirlikleri ve Güney Kore yer alıyor.

wrs tr

Mobil trafiğin toplam internet trafiğindeki payı göz önüne alındığında Türkiye  %28 ile 16. sırada görülüyor. Türkiye’de internet kullanıcılarının online alışveriş yapma oranı ise %33 ve global sıralamada 19. sırada yer alıyor.

Türkiye’nin internet kullanım penetrasyonu %49 iken, aktif sosyal medya hesaplarının penetrasyonu %52, aktif mobil sosyal medya kullanıcıları penetrasyonuı ise %42 olarak belirtiliyor. Yıllık büyümeye bakıldığında geçtiğimiz Ocak ayına göre en çok artış %14’lük artış oranı ile aktif mobil sosyal medya kullanıcılarında meydana gelmiş olarak görülüyor.

wrs tr1

 Ayrıntılı veriler için sunumu inceleyebilirsiniz;

Kaynak: wearesocial.net

Business Intelligence

Starcom Mediavest Group Business Intelligence, data analizi ve tüketici içgörüsü alanlarında hizmet veren SMG birimidir. Reklam yatırımıyla elde edilen değerin ölçülmesi ve maksimize edilmesini amaçlar.

Top