Üst
Connected One / Araştırma / Makale  / 2016 Yılında Türkiye’de ve Dünyada Dijital İstatistikler

2016 Yılında Türkiye’de ve Dünyada Dijital İstatistikler

We Are Social 2016’nın sosyal ve dijital trendlerini ve istatistiklerini irdeleyen ‘Digital in 2016′ raporunu yayınladı.

Türkiye’nin de yer aldığı raporda global rakamlara bakıldığında geçtiğimiz 12 ay içinde aktif internet kullanıcıları sayısının %10 artış gösterdiği görülüyor. Aktif mobil sosyal medya kullanıcıları oranı ise %10 artmış olarak ortaya çıkarken, en büyük artış %17’lik büyüme ile mobil sosyal medya kullanıcılarında ortaya çıkmış durumda.

yıllık büyüme

Dünya geneli internet penetrasyonlarına bakıldığında Türkiye’nin %58’lik penetrasyon oranı ile global ortalamanın (%46) üzerinde ve 19.sırada olduğu görülüyor. Bu sıralamada Türkiye geçtiğimiz sene 21. sırada yer alıyordu. %90’ın üzerindeki internet penetrasyonları ile ilk 3 sırada Birleşik Arap Emirlikleri, Amerika ve Kanada yer alıyor.

internet use

Mobil internet trafiğindeki payı göz önüne alındığında Türkiye %46 ile 9. sırada görülüyor. Geçen sene 16. sırada bulunan Türkiye, web trafiğindeki payını bu sene %64 büyütmüş durumda. Türkiye’deki sosyal medya kullanıcıları oranı ise %53 ve global sıralamada 12. sırada yer alıyor.

mobil

Türkiye’nin internet kullanım penetrasyonu %58 iken, aktif sosyal medya hesaplarının penetrasyonu %53, aktif mobil sosyal medya kullanıcıları penetrasyonuı ise %45 olarak belirtiliyor. Yıllık büyümeye bakıldığında geçtiğimiz yıla göre en çok artış %13’lük artış oranı ile aktif mobil sosyal medya kullanıcılarında meydana gelmiş olarak görülüyor.

turkey1

 Ayrıntılı veriler için sunumu inceleyebilirsiniz;

Kaynak: WeAreSocial

Business Intelligence

Starcom Mediavest Group Business Intelligence, data analizi ve tüketici içgörüsü alanlarında hizmet veren SMG birimidir. Reklam yatırımıyla elde edilen değerin ölçülmesi ve maksimize edilmesini amaçlar.

Top