Üst
Connected One / Featured  / Haftalık Medya Haberleri (19 – 25 Mart 2018)

Haftalık Medya Haberleri (19 – 25 Mart 2018)

Televizyon Haberleri

  • Ercüment Balakoğlu Yaşamını Yitirdi

Geçtiğimiz sene usta oyuncu Ercüment Balakoğlu’na kanser teşhisi koyulduğunu duyuran ünlü sanatçı Onur Akay, usta oyuncunun hayatını kaybettiğini duyurdu.

Onur Akay, ”Çocuklar Duymasın dizisinde Dursun karakteri ile hepimizin gönlünde taht kuran, usta sinema ve dizi oyuncusu Ercüment Balakoğlu’nu maalesef kaybettik. Değerli oyuncumuz, dil kanseri ile savaşıyordu ve 28 Ağustos 2017’de hastanede tedavi görürken kendisi ile görüştüğümde, “beni kimse aramıyor” diye dert yanmıştı. Ben de buradan yazdığımda basında haber olunca, tüm hayranları ve meslektaşları onu ziyarete gitmişti ve çok mutlu olmuştu. Nur içinde yat büyük usta.” diye yazdı.

ERCÜMENT BALAKOĞLU KİMDİR?

1 Ocak 1934 tarihinde Zonguldak’ta dünyaya gelen Ercüment Balakoğlu, dizi ve sinema alanında seslendirme sanatçılığı yapmıştır. Balakoğlu, 2013 yılından bu yana ise Temaşa Tiyatrosu’yla birlikte çalışmaktadır.

İşte, Balakoğlu’nun rol aldığı bazı projeler;

2009-2011 – Papatyam

2009 – Dersimiz: Atatürk

2000 – Renkli-Türkçe (Muhteşem)

1998 – Güneşe Yolculuk

1997 – Mektup (Seslendirme)

1994 – İhanet Çığlıkları

  • ‘Şevkat Yerimdar’ Dizisinin Sezon Finali 30 Mart’ta

FOX’un sevilen dizisi Şevkat Yerimdar’ın final yapacağı iddia edilmişti. Milliyet Gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu, konuyu FOX yöneticilerine sordu.

İşte Ali Eyüboğlu’nun yazısı:

‘Şevkat Yerimdar’ın akıbeti ne olacak?

Son günlerde e-postama ve sosyal medya hesaplarıma sizlerden gelen mesajların çoğu, Limon Yapım’ın FOX’a çektiği ‘Şevkat Yerimdar’ dizisinin akıbetiyle ilgili…  ‘Şevkat Yerimdar’ın final mi yoksa sezon finali mi yapacağını öğrenmek için FOX yöneticilerine sordum. Aldığım yanıt şu:  “Dizi, 30 Mart akşamı ‘sezon finali’ yapacak, ağustos sonu veya eylül ayında yeniden ekranda olacak.”

  • ‘İnsanlık Suçu’ 31 Mart’ta Yayında

Kanal D’nin, başrollerini Kaan Yıldırım, Gizem Karaca, Melike İpek Yalova, Deniz Uğur, Serkay Tütüncü, Laçin Ceylan ve Ahmet Mümtaz Taylan’ın paylaştığı yeni dizisi İnsanlık Suçu, 31 Mart Cumartesi akşamı izleyicisi ile buluşacak.

  • Kanal D’nin Yeni Dizisi ”Oğlum”dan İlk Bilgiler

Geçtiğimiz sezon başında yayınlanması planlanan, daha sonra Eylül 2018’e ertelenen ”Oğlum” dizisinin başrolünde Barış Falay oturuyor. Dizinin ilk üç bölümünü Karadayı, Tatlı Küçük Yalancılar, Hayat Şarkısı gibi dizilere imza atan Cem Karcı yönetecek. Karcı, Tims&B’nin yeni dizisi ‘Gülperi’ ile daha önce anlaşma sağladığı için dizinin sadece ilk üç bölümünü çekecek. Hasta bir çocukla, babasının duygusal hikâyesini anlatacak ”Oğlum” yeni sezonda Kanal D’de yayında.

Yeni Yayınlar

  • ‘8. Gün’ 19 Mart’ta ATV’de yayında (Yerli dizi)
  • ‘Yasak Elma’ 19 Mart’ta FOX’ta yayında (Yerli dizi)
  • ‘Mehmed Bir Cihan Fatihi’ 20 Mart’ta Kanal D’de yayında (Yerli dizi)
  • ‘Fi’ 22 Mart’ta Show TV’de yayında (Yerli dizi)
  • ‘Tehlikeli Karım’ 25 Mart’ta Show TV’de yayında (Yerli dizi)

Yayını Değişen-Durdurulan Yayınlar

  • ‘Bahtiyar Ölmez’ final bölümü 24 Mart’ta ATV’de yayında (Yerli dizi)
  • Müfit Kayacan ile Begüm Akkaya, FOX’ta yayınlanan ‘Adı Zehra’ dizisinin kadrosuna dâhil oldu.
  • Cemal Toktaş, FOX’ta yayınlanan ‘Bizim Hikâye’ dizisinin kadrosuna dâhil oldu.
  • Ahmet Rıfat Şungar, Kanal D’de yayınlanan ‘Vatanım Sensin’ dizisinin kadrosuna dâhil oldu.
  • Altan Erkekli, Kanal D’de yayınlanan ‘Mehmed Bir Cihan Fatihi’ dizisinin kadrosuna dâhil oldu.
  • Saygın Soysal, Show TV’de yayınlanan ‘Çukur’ dizisinin kadrosuna dâhil oldu.

Medya Dünyasında Görev Değişiklikleri

Görsel Basında Görev Değişiklikleri

  • Kanal D’de Magazin D isimli programın hafta sonu yayınlarında sunuculuğunu üstlenen Asena Atalay, ekiple yollarını ayırdı. Programı bundan sonra Çağla Şikel sunacak.
  • Galatasaray muhabiri Evren Göz NTV Spor’dan ayrıldığını duyurdu.
  • Fuat Akdağ’ın ayrılığının ardından NTV’de oluşturulacak spor servisinin yöneticisi belli oldu. 22 yıldır Doğuş Grubu’nda yer alan Erkan Arseven, yönetici olarak atandı.

Yazılı Basında Görev Değişiklikleri

  • NTV Spor’la yolları ayrılan Fuat Akdağ, artık Hürriyet okurları için yazacak.

Yazılı Basın

  • Doğan Medya Grubu Varlıklarını Demirören’e Satıyor

Bünyesinde Milliyet ve Vatan gazetelerini barındıran Demirören Grubu, Doğan Holding’in medya şirketlerinin satın alınması için görüşmelere başladı. Resmi açıklama Doğan Grubu tarafından yapıldı. Anlaşmayla birlikte Doğan Medya Grubu çatısı altındaki Hürriyet, Posta, Fanatik gazeteleri ile Kanal D, CNN Türk, D-Smart, Doğan Haber Ajansı (DHA) ve Yaysat markaları Demirören Grubu’na geçecek.

İşte Resmi Açıklama

“Şirketimizin aralarında Doğan Dağıtım Satış Pazarlama Matbaacılık Ödeme Aracılık ve Tahsilat Sistemleri A.Ş. (“Yaysat”), Doğan Gazetecilik A.Ş. (Posta, Fanatik), Doğan Haber Ajansı A.Ş., Doğan TV Holding A.Ş., DTV Haber ve Görsel Yayıncılık A.Ş. (“Kanal D” TV), Doruk Televizyon ve Radyo Yayıncılık A.Ş. (“CNN Türk” TV), Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. ve Mozaik İletişim Hizmetleri A.Ş. (“D Smart”)’nin de bulunduğu, yazılı ve görsel medya bölümünde faaliyet gösteren doğrudan ve dolaylı bağlı ortaklıklarımızdan önemli bir kısmının sermayelerinde sahip olduğumuz paylarımızın tamamının satışı ve devri konusunda, 1.100.000.000$ (Birmilyaryüzmilyon Amerikan Doları) “işletme değeri”nden, ilgili finansal borçların indirim konusu yapılması suretiyle, 890.000.000$ (Sekizyüzdoksanmilyon Amerikan Doları) “hisse değeri” üzerinden, Demirören Holding A.Ş. ile görüşmelere başlanmıştır. Konuya ilişkin gelişmeler oldukça, ilgili mevzuat kapsamında ayrıca kamuya açıklama yapılacaktır.”

nar-ajans-tarafından1

Blog-admin
Top