Üst
Connected One / Araştırma / Makale  / 2013 Yılında Twitter’da En Çok Konuşulan Ünlüler

2013 Yılında Twitter’da En Çok Konuşulan Ünlüler

Bu yazı MediaCat dergisi Nisan sayısında yayınlanmıştır.

Somera’nın MediaCat için hazırladığı,  ‘2013 yılında Twitter’da en çok konuşulan ünlüler listesi’ tekil mesaj, retweet, ilgi skoru ve duygu skorunun hesaplanmasıyla oluşturuldu. Hangi ünlülerin Twitter’da çok konuşulup ilgi yarattığının ve birbirlerine kıyasla ne kadar sevildiğinin görülmesi için Somera tarafından yapılan araştırma sonucunda 343 ünlü arasında en çok konuşulan 20 isim belirlendi. Listeye göre Twitter’da en çok konuşulan isim Okan Bayülgen. Duygu skoru pozitif yönde en yüksek, yani en sevilen isim ise Cem Yılmaz. Çok konuşulan ama bu konuşmaların çoğu olumsuz içerik taşıyan isim ise Fatih Altaylı.

Bölgeler;

1- Diğerlerine göre daha çok bilinen (ilgi skoru) ve sevilen (net pozitif duygu skoru).

2- diğerlerine göre daha çok sevilen ve diğerlerine göre daha az bilinen.

3- Diğerlerine göre daha çok bilinen ve diğerlerine göre daha az sevilen.

4- Diğerlerine göre daha az bilinen ve daha az sevilen.

ünlü grafik

Metodoloji: İlgi skoru ya da Twitter’Da bilinme, bu kişiler hakkında atılan mesah sayısı yerine bu kişiler hakkında konuşan tekil kullanıcı sayısı alınarak hesaplanmıştır. Bu vesile ile, kendini adamış hayranlardan gelebilecek birden fazla mesajın bilinirlik kıstasını etkilemesi önlenmiştir.

Listedei  20 kişiyle ilgili mesajlar pozitif, nötr ve negatif olarak ayrıldıktan sonra pozitif mesaj oranından negatif mesaj oranı çıkarılarak da net pozitif duygu skoru ölçümü (Sevilme) yapılmıştır.

Grafik, elde edilen bu bilinirlik ve sevilme değerleri kullanılarak oluşturulmuştur. Listedekilerin sevilme ve bilinme değerlerinin ortalaması alınarak belirlenen ortalama çizgileri, grafiği dört bölgeye ayırmaktadır.

Kaynak: MediaCat

Business Intelligence

Starcom Mediavest Group Business Intelligence, data analizi ve tüketici içgörüsü alanlarında hizmet veren SMG birimidir. Reklam yatırımıyla elde edilen değerin ölçülmesi ve maksimize edilmesini amaçlar.

Top